<a href='http://www.hqmedicaltravel.com/Lichaamscorrectie.html'>Lichaamscorrectie</a> <a href='http://www.hqmedicaltravel.com/Borstcorrectie.html'>Borstcorrectie</a> <a href='http://www.hqmedicaltravel.com/Gezichtscorrectie.html'>Gezichtscorrectie</a>
Cosmetische Chirurgie

Cosmetische chirurgie/esthetische chirurgie verschilt van plastische/reconstructieve chirurgie omdat het doel van deze procedure gericht is op het verbeteren of mooier maken van een normaal lichaasmdeel om lekkerder in je vel te zitten en voor opkrikken zelf vertrouwen. In tegenstelling tot plastische chirurgie is cosmetische chirurgie is niet noodzakelijk vanwege een vervormd lichaamsdeel of gezondheids probleem - de betreffende persoon wil ermee simpelweg aantrekkelijker uitzien. Borst implantaten of borstverkleining worden gezien als een cosmetische operatie omdat de chirurg een aanpassing brengt in de lichaamsbouw die al in normale conditie is. Anti-gaing procedures zoals facelifts, tummy tucks, and haar verplaatsings behandelingen zijn ook veel voorkomende cosmetische procedures. 

Estethische Chirurgie heeft de afgelopen jaren belangrijke ontwikkelingen ondergaan. Tegelijkertijd stellen patienten steeds hogere eisen ten aanzien voor esthetische ingrepen. In Turkije worden met name veel ingrepen gedaan voor neus correcties. Binnen de cosmetische chirurgie worden neus correcties beschouwd als de lastigste vorm. Ten aanzien van neus chirurgie bestaan er 2 voornaamste methodes. Dit betreffen open neus etethiek en gesloten estethiek. De open ingreep wordt vooral de afgelopen jaren toegepast. Maar omdat er tijdens deze ingreep het stukje tussen de neusgaten weggehaald wordt, blijft er bij herstel een dunne litteken over. Daarom wordt deze methode alleen toegepast als het echt nodig is. Bij de gesloten ingreep blijft er helemaal geen litteken over. 

Ook is er de afgelopen jaren in turkije een stijging van borst vergroting ingrepen waarneembaar. In het bijzonder wordt borstvergroting gevraagd door steeds jongere patienten. De minimale leeftijs hiervoor is nog wel 18 jaar, omdat de groei van de borsten tot die leeftijd nog in ontwikkeling is. Borstvergroting wordt gedaan door het gebruik van jel siliconen prothesen. Een andere borst correctie ingreep betreft de borstverkleining. Deze operatie wordt toegepast in geval van té grote borstomvang. Voor deze estethische operatie is de belangrijkste voorwaarde de handhaving van het gevoel en de bloed circulatie van de borsten. Bij de operatie wordt veel aandacht besteed aan het opliften en stijf houden van de borsten. 

Een andere cosmetich chirurgische ingreep is de oor correctie. Deze estethische ingreep wordt vooral toegepast bij flaporen. Minimum leeftijd hierbij is 6 jaar. Bij kinderen wordt de operatie onder narcose verricht terwijl bij volwassenen alleen de oren worden verdoofd. Tijdens de ingreep wordt aan de achterkant van de oren een snee geplaatst waarmee het kraakbeen wordt verdund, en met speciale hechtingen wordt ervoor gezorgd dat de oorschelpen in de normale stand naar achteren wordt geplaatst. 

Vetophoping op bepaalde plekken van het lichaam is vaak genetisch bepaald. Als een duidelijke vetafname ondanks dieet, of lichaamsbeweging niet plaatsvindt, dan kan vet op bepaalde plekken van het lichaam weggehaald worden met liposuctie. Tijdens de ingreep is het belangrijk dat er niet meer vet wordt weggenomen dan noodzakelijk, om complicaties te voorkomen. Het grote voordeel van liposuctie is dat vet niet meer op dezelfde plaats terug komt. In principe ben je dus verlost van je ‘probleemgebieden’, de plekken met vet die altijd maar blijven zitten als je afgevallen bent. Het duurt alleen wel even voor je helemaal hersteld bent. Na een aantal weken is er zichtbaar verschil als de zwellingen afgenomen zijn. 

In de cosmetische chirurgie branche komen naast estethische operaties ook andere behandelingen voor. Deze worden over het algemeen gedaan met een injectie waarbij operatie niet nodig is, ze zijn van korte duur, maar hebben relatief ook minder lang een blijvende impact. Botox is de meest bekende toepassing,  waarmee het eiwit botuline-toxine onder de huid wordt geinjecteerd, wat voorkomt dat signalen vanuit de zenuwtjes in de huid de huispieren bereiken. Rimpels worden met deze methode bestreden.  De behandeling moet echter wel hervat worden na 3 tot 6 maanden.    

Bij een ernstig verlies van elasticiteit en het verlies van vulling in het gelaat kan botox gebruikt worden in combinatie met vullingen, of kan een face-lift uitkomst bieden. De meest betrouwbare en minst schadelijke vulling is hyalurenzuur. De menselijke huid bevat een soortgelijke stof als de gel die te vinden is in die vulling. Omdat de stof niet afkomstig is van dieren veroorzaakt het geen allergien. Na injectie neemt het haar natuurlijke plaats in de weefsel. Ook de impact van deze behandeling heeft relatief een korte duur van 6-12 maanden.

 

Klinieken waarmee wij werken
 • Medical Park
  Medical Park
 • Memorial Hospital
  Memorial Hospital
 • Medicana International
  Medicana International
 • World Eye Hospital
  World Eye Hospital
 • Florence Nightingale
  Florence Nightingale
 • Anadolu Medical Center
  Anadolu Medical Center
Laat u bellen door ons
Voor meer informatie over onze diensten kunt u zich laten bellen door ons.
Verstuur