<a href='http://www.hqmedicaltravel.com/Haartransplantatie.html'>Haartransplantatie</a>
Haartransplantatie


FUE 
Haartransplantatie staat voor ‘Follicular Unit Extraction’, een relatief nieuwe maar succesvolle methode om haar te transplanteren. Er worden heel nauwkeurige instrumenten gebruikt om haren follikel per follikel te oogsten en om die in heel kleine beetjes in te planten in het bestemmingsgebied. Dit verschilt van oudere technieken zoals FUT haartransplantaties (Follicular Unit transplantation) waarbij een plukje haar (units) wordt verwijderd waarna de individuele haren worden geoogst uit de unit. Zoals bij iedere andere medische techniek heeft FUE voor- en nadelen.

Minimaal litteken

Het grote voordeel van FUE haartransplantaties is dat chrirurgisch gezien er geen huid moet geplukt worden uit de donorplaatsen. Ook is er geen groot litteken in het donorgebied. Niet dat er geen litteken is maar is het beduidend minder groot dan bij FUT operaties. Het litteken is daardoor makkelijker te versluieren. Dit element mag zeker niet onderschat worden. Voor de meeste patiënten is littekenvorming immers de belangrijkste factor bij de keuze van haartransplantatietechniek (vooral bij vrouwen). Het kan zelfs een reden zijn om niet voor een haartransplantatie te kiezen. Dit is logisch: mensen willen hun uiterlijk verbeteren en een zichtbaar litteken is hierbij natuurlijk niet bevorderlijk.

FUE haartransplantaties vergen langere operatietijd

Het grote nadeel van FUE haartransplantaties is dat de follikels bij extractie sneller kunnen beschadigd worden. Hierdoor is deze methode minder efficiënt dan bij FUT. Het gebruikte materiaal (een piepkleine cylinder) is immers heel klein en de uitvoering is enorm subtiel. Wanneer de insteek niet perfect is, is het mogelijk dat de onderkant van haar en omliggend weefsel beschadigd wordt. Dit verzwakt de haarfollikel en hypothekeert de kans op eigenlijke transplantatie. Door de mindere efficiëntie duurt de operatie ook langer. De chirurg heeft immers meer tijd nodig om het benodigde aantal follikels te oogsten.

Snel herstel

Nog een nadeel bij FUE haartransplantaties is dat het donorgebied helemaal kaal wordt geschoren. Voor vele mensen ligt dit uiteraard moeilijk. Voor jongere mannen is het meestaal meer aanvaardbaar. Daarenboven hebben de meeste kalende mannen een korte haarsnit om de kalende plekken te maskeren. Nog een voordeel van FUE haartransplantaties is dat patiënten heel snel hun normale leven terug kunnen oppikken. Het herstel van het weefsel gaat immers heel snel. Dit is dus heel geschikt voor mensen met een druk leven. Indien ook u geïnteresseerd bent in een FUE haartransplantatie, aarzel dan niet en zoek een erkend chirurg om u te helpen.

 

Klinieken waarmee wij werken
 • Medical Park
  Medical Park
 • Memorial Hospital
  Memorial Hospital
 • Medicana International
  Medicana International
 • World Eye Hospital
  World Eye Hospital
 • Florence Nightingale
  Florence Nightingale
 • Anadolu Medical Center
  Anadolu Medical Center
Laat u bellen door ons
Voor meer informatie over onze diensten kunt u zich laten bellen door ons.
Verstuur